Goedkeuring van anderen
Jij en Loslaten
Jij en Loslaten
1 min

Wat als je steeds op zoek bent naar de goedkeuring van anderen? 

1 min

Vrij van de Mening van Anderen: Vind Jouw Eigen Pad

Ken je dat gevoel, dat je je te veel aantrekt van wat anderen van je vinden? Het lijkt wel alsof hun mening bepaalt hoe je je voelt en hoe je handelt. Vreemd, toch? Onlangs wandelde ik met een klant die precies met dit probleem worstelde. Een slimme, hoogopgeleide vrouw die gevangen zat in de angst voor afwijzing en het gevoel niet goed genoeg te zijn. Vragen zoals “Doe ik het wel goed?” en “Wat zullen ze wel niet van me denken?” beheersten haar leven en zorgden voor constante spanning.

De Strijd met Intellect en Moed

Ze probeerde haar angst te overwinnen met logica en moed. Ze sprak zichzelf moed in en probeerde rationeel te beredeneren waarom haar angst ongegrond was. Maar hoe hard ze ook probeerde, het leek niet te werken. Waarom? Omdat ze bezig was met het bestrijden van de symptomen, niet de oorzaak.

Het Onderliggende Motief

De sleutel tot verandering lag in het begrijpen van het onderliggende motief van haar angst. Pas toen ze inzag waar haar angst voor afwijzing en het gevoel van niet goed genoeg te zijn echt vandaan kwamen, kon ze beginnen met het proces van loslaten. Het was niet genoeg om zichzelf alleen maar moed in te spreken; ze moest de wortel van het probleem aanpakken.

Een Transformatie

En dat deed ze. Door te werken aan het begrijpen en loslaten van haar diepgewortelde angsten, veranderde haar leven drastisch. Ze leerde dat haar waarde niet afhankelijk was van de goedkeuring van anderen. Ze ontdekte hoe ze zichzelf kon zijn, zonder constant bezig te zijn met de meningen van anderen. Nu wandelt ze door het leven met een glimlach, vrij van de last van anderen hun oordelen.

Een Uitnodiging tot Zelfontdekking

Misschien herken je jezelf in dit verhaal. Misschien laat je je ook te veel leiden door wat anderen van je denken. 

Maar vraag jezelf eens af: wat zou er gebeuren als je die afhankelijkheid loslaat? 

Hoe zou jouw leven eruitzien als je leeft volgens je eigen normen en waarden, onbevreesd en vrij? 

Groet,

Gerrit

Categorieën