Een ervaren coach die vlot tot de kern komt
Jij en aannames
Jij en aannames
1 min

Het gaat nu wel lukken

1 min

Vrijheid Vinden door Loslaten: Een Nieuwe Start na Persoonlijke Lockdowns

Hoe breng ik het gevoel van vrijheid en blijdschap over, dat ontstaat wanneer je beperkende gedachten en overtuigingen over jezelf loslaat? Deze vraag staat centraal in mijn schrijven, vooral in een tijd waarin de lockdown' ons letterlijk en figuurlijk heeft beperkt. De ervaring van thuis moeten blijven, en de daaruit voortvloeiende beklemming, heeft ons een directe metafoor gegeven voor de persoonlijke lockdowns die we onszelf soms opleggen.

Loslaten van Persoonlijke Beperkingen

Net zoals de versoepeling van de coronaregels ons een collectieve opluchting bracht, kan het loslaten van zelfopgelegde beperkingen ons individuele vrijheid bieden. De maatregelen rondom COVID-19 hebben ons geleerd over de impact van externe beperkingen op ons welzijn, maar ook over de innerlijke beperkingen die we onszelf opleggen.

De Vreugde van Vrijheid Herontdekken

Het moment waarop we besluiten om de overtollige ballast achter ons te laten, kan voelen als het herwinnen van vrijheid na een  periode van mentale opsluiting. Het is een gevoel van opluchting, vergelijkbaar met de blijheid die velen ervoeren toen de coronamaatregelen werden versoepeld. Deze persoonlijke bevrijding van onze eigen 'lockdown' biedt ons de kans om opnieuw te kiezen hoe we ons leven inrichten.

De Keuze om Vrij te Zijn

De beslissing om los te laten wat ons tegenhoudt, is een keuze voor vrijheid. Het is een bewuste stap weg van de belemmeringen die ons ervan weerhouden om voluit te leven en te genieten van wat het leven te bieden heeft. 

Een Uitnodiging

Dit blogje is een uitnodiging om na te denken over je eigen persoonlijke lockdowns. Welke beperkende overtuigingen houden jou tegen? Wat zou je willen loslaten om meer vrijheid en blijdschap in je leven te verwelkomen? Net zoals we een zucht van opluchting slaakten toen we onze huizen weer mochten verlaten, zo kunnen we ook een zucht van verlichting ervaren wanneer we besluiten onze innerlijke beperkingen achter ons te laten.

De vrijheid en blijheid die volgt op het loslaten van wat ons niet langer dient, is een rijkdom

Ben je klaar om je persoonlijke lockdowns te doorbreken en een leven van vrijheid en blijdschap te omarmen? 

Wat is de eerste stap die je vandaag kunt zetten om los te laten en vooruit te bewegen?

Groet,

Gerrit

Categorieën