Ik erger mij
Jij en aannames
Jij en aannames
1 min

Ik erger mij

1 min

Neem het Roer Weer in Handen: Hoe Jij Stuurman van Je Leven Wordt

Daar zat ik dan, met kromme tenen in een roeiboot, terwijl ik me had verheugd op een heerlijke ochtend op het water. Het zonnetje scheen, er was nauwelijks wind; perfecte omstandigheden voor elke roeier. Maar in plaats van te genieten, zaten we te balen. De reden? Onze stuurman gaf ons geen duidelijke instructies, wat leidde tot een gebrek aan afstemming in onze roeibewegingen. We wisten dat we beter konden, maar zonder goede leiding voelden we ons geremd.

Dit moment van frustratie op het water deed me denken aan iets anders, iets wat we allemaal in ons dagelijks leven ervaren. Hoe vaak geven we onszelf geen duidelijke instructies? Of nog erger, hoe vaak staan we zelf niet aan het roer van ons eigen leven, maar laten we onbewuste aannames of de verwachtingen van anderen onze koers bepalen?

Het is tijd om het roer om te gooien en weer kapitein van je eigen schip te worden. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je niet langer passagier bent in je eigen leven, maar degene die bepaalt waar het heen gaat?

Stap 1: Herken je eigen aannames en verwachtingen

Allereerst is het belangrijk om te herkennen welke aannames en verwachtingen je onbewust hebt toegelaten je koers te bepalen. Vraag jezelf af: "Welke overtuigingen houden mij tegen? Wat verwacht ik van mezelf en van anderen, en is dat realistisch?"

Stap 2: Bepaal je eigen koers

Zodra je inzicht hebt in je eigen aannames en verwachtingen, is het tijd om te bepalen wat jíj werkelijk wilt. Waar wil je heen met je leven? Welke doelen wil je bereiken? Het stellen van duidelijke doelen is essentieel om richting te geven aan je leven.

Stap 3: Geef jezelf duidelijke instructies

Net als in de roeiboot, is het belangrijk dat je jezelf duidelijke instructies geeft over hoe je je doelen kunt bereiken. Maak een plan van aanpak en stel vast welke stappen je moet nemen. Zorg ervoor dat je instructies helder en haalbaar zijn.

Stap 4: Wees de stuurman van je leven

Tenslotte, neem het roer stevig in handen en wees de stuurman van je eigen leven. Dit betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen keuzes en acties. Laat je niet langer leiden door de aannames en verwachtingen van anderen, maar volg je eigen koers.

Het leven is als een roeiboot op het water; soms is het rustig en soms kom je golven tegen. Maar door zelf aan het roer te staan en duidelijke instructies aan jezelf te geven, kun je elke uitdaging aan en koers zetten naar je doelen.

Ben jij klaar om het roer om te gooien en de stuurman van je eigen leven te worden?

Wat is de eerste stap die jij gaat zetten op weg naar jouw doelen?

Groet,

Gerrit

Categorieën