Ik moet voldoen
Jij en aannames
Jij en aannames
1 min

Ik moet voldoen

1 min

Loslaten voor Innerlijke Rust

In onze wereld wordt het streven naar succes vaak gezien als een absolute norm, waardoor velen zichzelf constant tegen het licht houden. Maar wat als deze norm gebaseerd is op aannames en conclusies die we onszelf opleggen? 

In stand gehouden door onszelf

De druk van de norm succes kan leiden tot een voortdurend gevoel van onzekerheid, verdriet, pijn en innerlijke conflicten. Het is een last die velen met zich meedragen, tot het moment aanbreekt waarop we ons realiseren dat deze aannames en conclusies niet absoluut hoeven te zijn. Ze worden in stand gehouden door niemand anders dan onszelf.

Diepgewortelde aannames

Dagelijks zie ik dit proces bij mijn klanten. Wanneer ze in staat zijn om verborgen aannames en conclusies over zichzelf los te laten, ervaren ze een bevrijding en opluchting die hun hele wezen doorstroomt. Een van die diepgewortelde aannames is het idee van "ik moet voldoen". Het moment waarop ze deze gedachte kunnen loslaten, is vaak een moment van intense opluchting, ruimte en verwondering.

Gevoel van rijkdom

Het besef dat ze kunnen en mogen zijn wie ze werkelijk zijn, brengt een gevoel van ware opluchting met zich mee. En het mooie is dat dit proces niet ingewikkeld hoeft te zijn. Slechts 3 vragen kunnen al leiden tot een diepgaande verandering in perspectief en zelfacceptatie.

De eerste stap

Maar hoe zetten we de eerste stap richting deze bevrijding? Het start met je bewust worden van deze aannames en te erkennen dat wij meer zijn dan onze beperkende aannames en die vervolgens los te laten. 

Door los te laten, geven we onszelf de ruimte om te groeien en te bloeien. We omarmen onze mogelijkheden en ontdekken dat ware kracht schuilt in het durven zijn wie we werkelijk zijn, zonder de last van verwachtingen en oordelen.

Dus laten we samen de kracht van loslaten omarmen en de weg naar innerlijke rust en vertrouwen bewandelen. Durf je de eerste stap te zetten op deze reis?

Groet,

Gerrit

Categorieën