Aannames loslaten
Jij en aannames
Jij en aannames
1 min

Een beperkende aanname gewoon los laten

1 min

De Scheidslijn tussen Perspectieven: Een Grappige Ontdekking

Tijdens een recent bezoek aan mijn zus in Spanje had ik een interessante ervaring tijdens mijn terugvlucht naar Schiphol.

Scheidslijn van perspectief

Terwijl we over de prachtige Pyreneeën vlogen, viel me iets op: aan de ene kant van deze majestueuze bergketen strekte zich een helderblauwe lucht uit, terwijl aan de andere kant een dikke laag wolken de hemel bedekte. Het was alsof de Pyreneeën zelf de grens vormden tussen twee totaal verschillende weersystemen.

Deze visuele scheidslijn bracht me aan het denken. Hoe vaak ervaren we niet zelf een soortgelijke scheiding tussen verschillende perspectieven in ons leven?

Half leeg of juist halfvol?

Sommigen zien het glas als halfleeg, terwijl anderen het juist als halfvol beschouwen. Sommigen zien uitdagingen als kansen, terwijl anderen alleen maar obstakels zien. Maar waar ligt nu precies die scheidslijn tussen deze verschillende manieren van kijken?

Met welke bril kijk jij?

In mijn ervaring ligt die scheidslijn vaak in onze aannames. Aannames fungeren als de lenzen waardoor we naar de wereld kijken en situaties beoordelen. Maar wat als we die beperkende aannames simpelweg loslaten?

Gratis kennismaking Loslaten

Versterken of juist verzwakken

Het is interessant om eens te onderzoeken welke aannames ons perspectief versterken en welke ons juist belemmeren. Door bewust te worden van deze aannames en ze los te laten, kunnen we onze kijk op het leven veranderen en ruimte creëren voor een positiever, meer open-minded perspectief.

Loslaten

Dus, laten we vandaag eens stilstaan bij onze aannames en de beperkende gewoon loslaten. Op die manier kunnen we een nieuwe horizon van mogelijkheden en kansen ontdekken.

Ik wens je een mooie dag vol bewustzijn en openheid.

Groet,

Gerrit

Klik hier om wekelijks een inspirerende blog in je mailbox te krijgen

Categorieën