Als niet nu, wanneer dan?
Jij en jezelf
Jij en jezelf
1 min

Als niet nu, wanneer dan?

1 min

Geluk Vind Je Niet Morgen, Maar Vandaag!

Het streven naar geluk lijkt wel een nationale sport. We jagen het na alsof het aan de horizon ligt, altijd net een beetje buiten bereik. "Zodra ik die promotie krijg, dan..." of "Als ik eindelijk de liefde van mijn leven vind, dan..." Het is een eindeloze cyclus van uitstel en verlangen die ons gevangen houdt in een wachtkamer van de toekomst. Maar wat als het ware geluk niet verstopt zit in de 'dans' van morgen, maar al aanwezig is in het 'nu'?

Het NU als Podium van Geluk

Geluk wacht niet op een uitnodiging; het is al hier, verstopt in de kleine momenten en simpele genoegens van het dagelijks leven. De geur van verse koffie in de ochtend, een onverwacht compliment, of de warmte van de zon op je gezicht – het zijn flitsen van geluk die we vaak over het hoofd zien omdat we te druk bezig zijn met het verlangen naar meer, naar beter, naar later.

De Val van 'Straks' en 'Later'

We zeggen vaak "straks", "later", of "als", maar deze woorden bouwen een brug naar nergens. Ze verplaatsen ons geluk naar een ongrijpbare toekomst en ontnemen ons de kans om voldoening te vinden in het hier en nu. Het is een valstrik die ons geluk steeds weer uit onze handen laat glippen.

Kies Voor Geluk, Hier en Nu

Waarom wachten op een perfect moment dat misschien nooit komt? Het leven is onvoorspelbaar en wachten op de perfecte omstandigheden is als wachten op een trein die nooit aankomt. Het is tijd om de kracht van het huidige moment te omarmen en te erkennen dat geluk een keuze is die we nu kunnen maken.

De Uitnodiging van het Heden

Het heden nodigt ons uit om te genieten van wat er nu is, om dankbaar te zijn voor de kleine dingen en om vreugde te vinden in onze dagelijkse ervaringen. Het is een uitnodiging om de zoektocht naar geluk te transformeren van een eindeloze reis naar een bestemming naar een constante staat van zijn.

Als we niet nu kiezen voor geluk, wanneer dan wel? 

Groet,

Gerrit

Categorieën