Made in?
Jij en jezelf
Jij en jezelf
1 min

Made in...?

1 min

"Made in Me": Het Meesterwerk van Zelfcreatie

In een wereld vol unieke paden en persoonlijke verhalen, speelt de kracht van zelfbeeld een cruciale rol in het vormgeven van ons leven. Onlangs bracht ik een bezoek aan de Hermitage in Amsterdam, waar een tentoonstelling van 'Hollandse Meesters' niet alleen mijn waardering voor kunst aanwakkerde maar ook een mooie levensles onthulde. Naast enkele schilderijen stond 'Made in', wat mij deed beseffen: wij zijn de kunstenaars van ons eigen leven, schilderend op het canvas van de tijd met de kleuren van onze gedachten en overtuigingen.

Het Schilderij in Ons Hoofd

Zoals de meesters van weleer, beginnen wij met een beeld in ons hoofd, een visie van wie we zijn en wie we willen zijn. Dit beeld dient als onze gids, onze inspiratie. Het is fascinerend hoe ons gedrag, onze keuzes en zelfs ons pad in het leven gedicteerd worden door dit interne schilderij. Het brengt de vraag naar voren: wat als het beeld dat we van onszelf vasthouden niet overeenkomt met onze verlangens en dromen?

Het Zelfbeeld als Kompas

Ons zelfbeeld fungeert als een kompas, leidend en soms misleidend, afhankelijk van de nauwkeurigheid waarmee het is afgesteld. De uitdaging ligt in het herzien en herschilderen van dit beeld wanneer het ons niet langer dient. Wij zijn de enige kunstenaars die bevoegd zijn om veranderingen aan te brengen in dit meesterwerk-in-wording. Dit proces van zelfcreatie vereist dat we oude overtuigingen loslaten en nieuwe, bekrachtigende beelden van onszelf omarmen.

Nieuwjaarsvoornemens en Zelfbeeld

Het is geen verrassing dat vele nieuwjaarsvoornemens tegen de eerste obstakels aanlopen en vervagen. De discrepantie tussen onze wensen en het beeld dat we van onszelf vasthouden, zorgt voor een innerlijke strijd. Wil je werkelijk verandering in je leven, dan moet de transformatie beginnen met het beeld dat je van jezelf hebt. Pas wanneer dit zelfbeeld in lijn is met onze ambities, kunnen we de kracht vinden om consistent te handelen naar onze doelen.

Waar Jouw Blik Heengaat, Volgt Jouw Actie

De wijsheid van mijn motorrijles instructeur echoot nog steeds na: "Je handelen volgt altijd waar jij je blik op hebt gericht." Dit geldt niet alleen op de weg, maar ook in het leven. Waar richt jij je blik op? Welk beeld heb je van jezelf? En belangrijker nog, is dit het beeld dat je wilt vasthouden?

Reflectie

Als je het canvas van je leven bekijkt, welke 'Made in' zou je dan naast jouw levensschilderij willen zien staan? 'Made in Fear' of 'Made in Courage'? 'Made in Doubt' or 'Made in Confidence'? De keuze is aan jou.

Groet,

Gerrit

Categorieën