Keuzes
Blogs over kiezen of keuzes
Gerrit van der Heide
Blogs over kiezen of keuzes
1 min

De keuze wijzer

1 min

De keuze wijzer

Soms heb je van die uitspraken en wijsheden die je helpen om keuzes te maken. 


Daar heb ik ook een paar van.


Uitspraken die ik meeneem op mijn levensreis.


Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet die mij helpen bewegen en die jou mogelijk ook kunnen helpen.


Neem het op de heenreis mee” (mijn vader)

Vaak stellen we dingen uit. Als dat…. voor elkaar is bijvoorbeeld. Of als ik straks meer tijd heb dan…. Als ik deze neiging bij mijzelf proef dan denk ik altijd aan deze uitspraak terug. Niet wachten Gerrit, zeg ik dan tegen mijzelf. Gewoon doen, je moet het’ op de heenreis meenemen. 


Elke reis begint met een eerste stap” (oosterse wijsheid)

Een makkelijke en soms ook even lastig. Wat je ook wil of doet; alles begint met een eerste stap. Je zet de eerste stap en onderweg kom je dan dingen tegen. Dat noemen we dan leerervaringen. Die helpen ons om te leren en te groeien. 


Tob niet, het komt toch anders” (moeder Folkert)

Soms kun je de neiging hebben om op de zaken vooruit te lopen en doemscenarios te bedenken. En hoe vaak zie dat het dan toch anders loopt dan je dacht en heb je je voor niks druk gemaakt. Wat er ook voorvalt,er is altijd wel een pion, een oplossing of idee wat je weer verder brengt. 


Als je kunt, kies dan voor de ervaring boven geld” (Mentor Zig)

Ik ben opgegroeid in een gezin met weinig geld. Er werd op gehamerd om goed te sparen en te plannen. Tot mentor Zig eens iets tegen mijn aanhield. Hij vroeg mij: Spaar je geld of herinneringen Gerrit?” Dat opende mijn ogen. Daarom heb ik veel gereisd en ga nog meer reizen. De dingen die je onderweg meemaakt, of ze nu leuk zijn of minder leuk, ze blijven een leven lang bij je en verrijken je leven. Ik kies liever voor een mooie reis dan een nieuwe auto, keuken of nog een paar leuke schoenen. Leef!


Een leven zonder risicos levert geen mooie verhalen op (roeimaatje Jan)

Deze uitspraak deed Jan tijdens een roeitochtje toen het enorm hard hagelde en waaide. Ik twijfelde vooraf aan het roeitochtje toen Jan mij overhaalde met die uitspraak. Zijn uitspraak gebruik ik regelmatig als ik soms wat koudwatervrees ervaar. Kom op Gerrit zeg ik dan tegen mijzelf. Want het levert je uiteindelijk wel weer een mooi verhaal op…


Ik neem altijd een lege koffer mee voor de verhalen (Loesje) 

Dit heeft volgens mij geen verdere uitleg nodig. 


Misschien heb jij hier iets aan.


Of….


Heb jij nog leuke uitspraken waar ik wat aan heb.


Dan hoor ik die graag van je.


Heb n mooie dag.


Groet,


Gerrit


Klik hier om lid te worden van onze facebookgroep 'Vasthouden of Loslaten'.

Categorieën