Uitspraken en wijsheden die je helpen om keuzes te maken
Jij en jouw keuzes
Jij en jouw keuzes
2 min

De keuze wijzer

2 min

Wijsheden die mij bewegen en jou mogelijk ook

Soms zijn het de eenvoudige uitspraken en wijsheden die ons de weg wijzen in het leven. Die ons helpen om keuzes te maken en ons inspireren om in beweging te komen. Ik deel graag een aantal van mijn favoriete wijsheden met je, die mij op mijn levensreis hebben geholpen en jou wellicht ook kunnen bijstaan.

"Neem het op de heenreis mee" (mijn vader)

Mijn vader deelde deze woorden regelmatig met me. Het herinnert me eraan om niet uit te stellen wat ik nu kan doen. Het is een herinnering om actie te ondernemen, om niet te wachten op een perfect moment, maar om elke kans te grijpen en elke stap te zetten op mijn levenspad.

"Elke reis begint met een eerste stap" (oosterse wijsheid)

Deze eenvoudige waarheid herinnert me eraan dat zelfs de meest uitdagende reis begint met die ene stap voorwaarts. Het is een aanmoediging om moedig te zijn, om die eerste stap te zetten en onderweg te leren en te groeien van de ervaringen die we tegenkomen.

"Tob niet, het komt toch anders" (moeder Folkert)

Deze wijze raad van de moeder van Folkert helpt me om niet te veel te piekeren over de toekomst. Het herinnert me eraan dat veel van onze zorgen en angsten vaak ongegrond zijn, omdat de dingen toch altijd anders uitpakken dan we verwachten. Het is een herinnering om te vertrouwen op het proces van het leven en om flexibel te zijn in het omgaan met verandering.

"Als je kunt, kies dan voor de ervaring boven geld" (Mentor Zig)

Deze uitspraak van mijn mentor heeft mijn kijk op geld en waarde veranderd. Het herinnert me eraan dat ervaringen en herinneringen ons veel meer verrijken dan materiële bezittingen. Het moedigt me aan om te investeren in reizen, avonturen en het creëren van waardevolle momenten die een leven lang meegaan.

Een leven zonder risico's levert geen mooie verhalen op (roeimaatje Jan)

Deze inspirerende woorden van mijn roeimaatje Jan nodigt me uit om uit mijn comfortzone te stappen, om risico's te nemen en nieuwe ervaringen op te doen. Want uiteindelijk zijn het juist de uitdagingen en avonturen die ons de meest memorabele verhalen opleveren.

Gratis kennismaking Loslaten

"Ik neem altijd een lege koffer mee voor de verhalen" (Loesje)

Deze speelse uitspraak van Loesje vat perfect samen hoe ik mijn leven wil leven: vol avontuur, vol verhalen om te delen en herinneringen om te koesteren. Het herinnert me eraan om altijd open te staan voor nieuwe ervaringen en om elke dag te leven alsof het een nieuw hoofdstuk is in een spannend boek.

Hopelijk bieden deze wijsheden jou ook wat inspiratie en moed op jouw levenspad. En mocht je zelf nog leuke uitspraken hebben die je wilt delen, dan hoor ik die graag van je.

Heb 'n mooie dag vol wijze inzichten en avonturen!

Groet,

Gerrit

Klik hier om wekelijks een inspirerende blog in je mailbox te krijgen

Categorieën