Een mooie formule
Jij en jouw keuzes
Jij en jouw keuzes
1 min

Een mooie formule

1 min

Een Krachtige Levensformule: JA en NEE

In ons dagelijks leven worden we voortdurend geconfronteerd met keuzes: ja en nee, accepteren en loslaten. Deze twee simpele woorden kunnen een immense impact hebben op onze groei en welzijn.

JA of Nee

Laten we beginnen met nee. Nee zeggen tegen mensen en situaties die onze energie opslurpen, die ons tegenhouden in onze ontwikkeling. Het is nee zeggen tegen taken die ons niet voldoening schenken, tegen gedrag dat onze groei belemmert, tegen de verleiding om onszelf te vergelijken met anderen, en tegen die innerlijke stem die ons vertelt dat we niet goed genoeg zijn. Het is het loslaten van al deze ballast die ons belet om volledig tot bloei te komen.

Open de deur naar JA

Maar nee zeggen opent de deur naar ja. Ja zeggen tegen onze eigen mogelijkheden, tegen kansen die zich voordoen, tegen mensen die ons steunen en in ons geloven. Het is ja zeggen tegen gedachten die ons versterken, tegen onze diepste verlangens en dromen die wachten om vervuld te worden. Het is ja zeggen tegen innerlijke rust, vertrouwen en het lef om ons eigen pad te volgen, zelfs als dat betekent dat we tegen de stroom in moeten zwemmen.

Loslaten is de sleutel

Loslaten is de sleutel tot het vinden van deze balans tussen ja en nee. De angst om Nee te zeggen en het vertrouwen om JA te zetten. 

Loslaten van oude overtuigingen

Het is het loslaten van oude overtuigingen die ons niet langer dienen en in de weg staan, van de angst om afgewezen te worden als je Nee zegt, van de druk van verwachtingen van anderen. Het is het loslaten van de behoefte aan controle over alles om ons heen, en het overgeven aan het natuurlijke verloop van het leven. 

Dus, waar zeg jij vandaag ja en nee tegen? Neem even de tijd om te reflecteren op deze vraag, want de keuzes die we maken bepalen uiteindelijk de koers van ons leven.

Heb 'n mooie dag.

Groet,

Gerrit.


Categorieën