Waar kijk jij naar?’ Naar wat je wilt of naar wat je niet wilt?
Jij en jouw keuzes
Jij en jouw keuzes
1 min

Waar kijk jij naar?

1 min

Waar Richt Jij Jouw Blik Op?

Op een grijze septemberdag, terwijl de trein door het landschap gleed, was ik in gesprek met een vrouw die kennis met mij wilde maken. Haar gezicht vertelde een verhaal van innerlijke strijd en onzekerheid. Het viel me op dat ze vooral sprak over wat ze niet wilde. Een patroon dat ik maar al te goed herken. Veel mensen zijn zich zeer bewust van wat ze niet willen, maar vinden het lastig om helder te formuleren wat ze wél willen. En zo ook zij.

Wat verwacht je van mij?

Na een poosje vroeg ik haar: "Wat verwacht je van mij? Welke hulp hoop je van mij te krijgen?" Haar antwoord was verrassend direct: "Wat kun jij bieden?" Ik glimlachte, maar het bracht me tot nadenken. We focussen vaak op de externe bronnen van hulp, terwijl het juist van essentieel belang is om eerst helder te krijgen wat we zelf willen bereiken. Pas dan kunnen we kijken hoe anderen ons daarbij kunnen ondersteunen.

Wat wil je?

Het is een proces van groei en ontwikkeling. Eerst stellen we vast wat we echt willen, vervolgens gaan we aan de slag en ruimen we interne obstakels op. Zo creëren we stap voor stap een nieuwe realiteit voor onszelf. Maar als we ons voortdurend blijven richten op wat we níet willen, dan zal dat ook steeds onze realiteit blijven bepalen.

Waar is jouw blik op gericht?

Dus stel ik jou de vraag: waar richt jij jouw blik op? Kijk je naar wat je wilt, of blijf je hangen bij wat je niet wilt? Het is een krachtige oefening in zelfbewustzijn en persoonlijke groei om jezelf deze vraag regelmatig te stellen.

Bewust  kiezen

Door bewust te kiezen waar we onze aandacht op richten, kunnen we onze eigen werkelijkheid vormgeven. Richt je focus op je doelen, je dromen en je verlangens. Negeer de ruis van wat je niet wilt en concentreer je op wat je wél wilt bereiken. Zo geef je richting aan je leven en creëer je de mogelijkheid om je diepste verlangens waar te maken.

Groet,

Gerrit

Categorieën