Helende kracht van Aanwezig Zijn: Loslaten van Stress en Onrust
Jij en Loslaten
Jij en Loslaten
1 min

Helende kracht van aanwezig zijn

1 min

Aanwezigheid: Jouw Sleutel tot Innerlijke Rust en Zelfbevrijding

Aanwezig zijn in het moment kan een transformerende kracht zijn  in ons leven. Het stelt ons in staat om te ontdekken wat er werkelijk in ons omgaat, om los te laten wat ons ‘echt’ belemmert en om innerlijke rust en zelfbevrijding te ervaren. Laten we eens kijken naar deze kracht van aanwezigheid, welke als een pad kan dienen naar innerlijke rust en zelfbevrijding van die patronen in onszelf die ons hinderen.

Aanwezig Zijn: Een Middel tot Loslaten:

Aanwezig zijn betekent dat jij je bewust bent van het hier en nu, van wat er zich van binnen bij jou afspeelt. Het stellen van de vraag "Wat voel of ervaar ik op dit moment?" kan dienen als een krachtig hulpmiddel om je aandacht hierop te richten en daar te houden. Door aanwezig te zijn, elimineer jij de ruis van verhalen, omstandigheden en situaties die ons kunnen afleiden van onze innerlijke ervaring.

Het Elimineren van Ruis:

Stel je voor dat aanwezigheid als een trechter werkt. Buiten de trechter allerlei ruis in de vorm van: het trekken van conclusies, verhalen opbouwen rondom hetgeen we voelen, de neiging om het te willen onderdrukken, het veroordelen of oordelen van situaties, enz… En in de trechter, zonder de afleiding van wat buiten de trechter zich afspeelt, naar het echte gevoel gaan: van wat je echt voelt of ervaart.

Gratis kennismaking Loslaten

De Kracht van Innerlijke Rust en Zelfbevrijding:

Wanneer we aanwezig zijn, krijgen we de regie over onze gevoelens. We worden niet langer geleid door externe omstandigheden of situaties maar zijn in staat om te reageren vanuit een plek van innerlijke kracht. Dit stelt ons in staat om de kern van onze gevoelens die ons belemmeren te bereiken en ze bewust los te laten, waardoor we innerlijke rust en het bevrijdende gevoel kunnen ervaren.

Het Belang van Aanwezigheid in Ons Leven:

Het is essentieel om de kracht van aanwezigheid te ontwikkelen in ons dagelijks leven. Door bewust aanwezig te zijn, kunnen we loslaten wat ons ‘echt’ belemmert en ervaren wat er werkelijk toe doet. Aanwezigheid biedt ons de mogelijkheid om te leven vanuit een plek van innerlijke rust en zelfbevrijding en om te gedijen te midden van de uitdagingen van het leven.

Conclusie:

In een wereld vol afleiding, verhalen, situaties en omstandigheden is aanwezig zijn een kostbaar geschenk dat we onszelf kunnen geven. Het stelt ons in staat om te ontdekken wie we werkelijk zijn, om los te laten wat ons niet dient en om te leven vanuit een plek van innerlijke rust en zelfbevrijding.

Groet,

Gerrit

Categorieën