Hoe doe je dat?
Jij en Loslaten
Jij en Loslaten
1 min

Hoe doe je dat?

1 min

Positief Blijven in Uitdagende Tijden: Loslaten en Focus Hervinden

In een tijdperk waarin het nieuws gedomineerd wordt door de coronapandemie, kan het een ware uitdaging zijn om de positiviteit te bewaren. Toch heb ik drie strategieën die mij – en hopelijk ook jou – helpen om het licht aan het einde van de tunnel te zien en positief te blijven, zelfs wanneer de omstandigheden allesbehalve ideaal zijn.

Focus op Wat Wél Kan

De neiging om te focussen op beperkingen en wat allemaal niet mogelijk is, ligt op de loer in tijden van crisis. De kunst is echter om je aandacht te richten op wat er wél is en wat wél kan. Deze verschuiving van perspectief helpt je om je te concentreren op de positieve aspecten en mogelijkheden, waardoor je je automatisch in een positievere staat van zijn bevindt.

Loslaten van het Oncontroleerbare

Een van de grootste bronnen van stress en frustratie is onze poging om controle uit te oefenen over zaken waar we feitelijk geen invloed op hebben. Door los te laten wat buiten onze macht ligt en ons te focussen op de gebieden waar we wél verandering kunnen brengen, verminderen we onze angst en vergroten we ons gevoel van controle en welzijn.

Verantwoordelijkheid Nemen: Loslaten van Slachtofferschap

Het is gemakkelijk om in de val van het slachtofferschap te trappen en anderen of de omstandigheden de schuld te geven van onze problemen. Echter, door verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen reacties en emoties, erkennen we dat wij de macht hebben om onze houding en aanpak te kiezen. Dit empowerment leidt tot een krachtiger en positiever bestaan.

In Praktijk Brengen

Deze strategieën zijn niet alleen theorie; ze zijn bedoeld om in de praktijk gebracht te worden. Begin met kleine stappen en wees geduldig met jezelf terwijl je leert om je focus te verschuiven, het oncontroleerbare los te laten, en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen welzijn.

Stap Voor Stap Samen Vooruit

Soms hebben we een beetje hulp nodig om deze principes in ons leven te integreren. Mocht je het moeilijk vinden om zelf deze omslag te maken, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Een gesprek of zelfs een coronaproof wandeling kan wonderen doen om samen stappen te zetten richting een positiever leven.

Hoe ga jij vandaag beginnen met het loslaten van wat je niet kunt controleren en je richten op wat je wel positieve energie geeft? 

Ben je klaar om de slachtofferrol los te laten en de regie over je eigen geluk in handen te nemen?

Groet,

Gerrit

Categorieën