Loslaten innerlijke blokkades
Jij en Loslaten
Jij en Loslaten
1 min

Loslaten van omstandigheden werkt niet, onze reactie daarop wel

1 min

Waarom Loslaten van omstandigheden niet werkt, maar innerlijk Loslaten wel!

Heb je ooit het gevoel gehad dat je van alles probeerde los te laten, maar toch leek het alsof de last op je schouders alleen maar groter werd? 

Misschien heb je geprobeerd je zorgen te laten varen, de controle los te laten over dingen buiten je macht, maar toch bleef de stress aan je knagen. 

Dat komt omdat er een cruciaal verschil is tussen het loslaten van externe omstandigheden en het loslaten van wat er binnenin ons leeft. 

Het probleem met Loslaten van omstandigheden

Stel je voor dat je probeert om een bal onder water te duwen. Je spant al je kracht in, maar zodra je ontspant, schiet de bal terug naar de oppervlakte met nog meer kracht dan voorheen. Zo werkt het ook vaak met het proberen van loslaten van omstandigheden. We kunnen vechten tegen de realiteit, proberen te dwingen dat dingen gaan zoals we willen, maar uiteindelijk worden we alleen maar uitgeput en gefrustreerd. 

Waarom? 

Omdat externe omstandigheden buiten onze controle liggen. We kunnen ze niet veranderen, hoe graag we dat ook zouden willen. Het enige wat we kunnen veranderen is onze reactie erop.

De Kracht van Innerlijk Loslaten

Maar het goede nieuws: de ware kracht ligt in het loslaten van wat binnenin ons speelt. Onze gedachten, emoties en overtuigingen - dat is waar we invloed op hebben. Het loslaten van innerlijke zaken is als het doorsnijden van de touwen die ons vastbinden aan angst, twijfel en negativiteit. Het betekent niet dat we onze gevoelens negeren of onderdrukken, maar eerder dat we ze erkennen en dan bewust besluiten om ze los te laten. 

Waarom werkt innerlijk Loslaten?

Het loslaten van innerlijke oorzaken werkt, omdat het ons bevrijdt van de innerlijke strijd die vaak gepaard gaat met het vasthouden aan dingen die ons niet dienen. Wanneer we onze innerlijke blokkades of belemmeringen loslaten, creëren we ruimte voor rust, ontspanning en vertrouwen. En dat stelt ons in staat om met meer veerkracht en flexibiliteit door het leven te navigeren, ongeacht de omstandigheden die op ons pad komen.

Gaat het om externe omstandigheden of om innerlijke oorzaken?

Dus de volgende keer dat je merkt dat je worstelt met het loslaten van iets, vraag dan jezelf af: gaat het om externe omstandigheden die buiten mijn controle liggen, of gaat het om innerlijke zaken waar ik invloed op kan uitoefenen? 

Richt je energie op datgene wat binnenin je leeft. Dat is waar de ware kracht van loslaten ligt. Dus laat gaan, en ontdek de vrijheid die komt met het loslaten van wat je niet langer dient.

Zet de eerste stap van het loslaten van de innerlijk oorzaak met het gratis leerprogramma Loslaten. 

Groet,

Gerrit

Categorieën