eye
Jij en aannames
Jij en aannames
1 min

Ja, echt!

1 min

Loslaten van Beperkende Aannames in Tijden van Verandering

De wereldwijde corona pandemie heeft ons voor ongekende uitdagingen gesteld, maar te midden van deze onzekerheid hebben we ook indrukwekkende capaciteiten en aanpassingsvermogen binnen onszelf en onze samenleving ontdekt. Het coronavirus heeft ons gedwongen uit onze comfortzones te stappen en heeft ons bewust gemaakt van wat allemaal mogelijk is als we loslaten van onze vooropgestelde aannames.

Buitengewone Aanpassingen in Korte Tijd

Wie had gedacht dat onze samenleving in staat zou zijn om binnen enkele maanden tijd zo radicaal te veranderen? Van het opschalen naar meer dan 2000 IC-bedden, het implementeren van digitaal onderwijs voor kinderen, het massaal thuiswerken tot aan het hanteren van 1,5 meter social distancing als nieuwe norm. Deze veranderingen tonen onze collectieve veerkracht en vermogen om te innoveren onder druk.

Loslaten van Vaste Patronen

Deze periode illustreert hoe flexibel en creatief we kunnen zijn als de situatie daarom vraagt. Het loslaten van vaste patronen en de bereidheid om nieuwe methoden te omarmen, biedt ons de kans om te groeien en te leren. Hoewel niet elke verandering als vooruitgang kan worden beschouwd, is het duidelijk dat we in staat zijn om veranderingen snel te integreren en ons aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Reflectie op Persoonlijke Aannames

Naast de collectieve inzichten biedt deze tijd ook een unieke kans voor persoonlijke groei. Velen van ons worden beperkt door onze eigen aannames over wat mogelijk is. Het is een ideaal moment om te reflecteren op deze beperkende overtuigingen en jezelf de vraag te stellen: "Waar wil ik vooruit, maar word ik belemmerd door mijn eigen aannames?"

Nieuwe Perspectieven en Mogelijkheden

Een wandeling, metaforisch of letterlijk, kan helpen om zaken helder te krijgen en een nieuw perspectief op je leven te bieden. Het is een kans om los te laten wat ons tegenhoudt en open te staan voor nieuwe mogelijkheden en wegen die we voorheen misschien niet voor mogelijk hadden gehouden.

De pandemie heeft ons geleerd dat we tot veel meer in staat zijn dan we vaak denken. Het loslaten van beperkende aannames en openstaan voor verandering kan leiden tot groei, innovatie en een rijker leven.

Ben jij klaar om je beperkende aannames los te laten en te ontdekken wat er nog meer mogelijk is in jouw leven? 

Hoe kun je beginnen met het verkennen van nieuwe perspectieven en kansen die voor je liggen?

Groet,

Gerrit

Categorieën