Brein de hoofdrol opeist
Jij en jezelf
Jij en jezelf
1 min

Een Unieke Reis door je Innerlijke Wereld

1 min

Een Unieke Reis door je Innerlijke Wereld

Waar Je Brein de Hoofdrol Speelt

Heb je ooit een plek bezocht waar je brein de touwtjes in handen neemt en speelt met je emoties? 

Onlangs bezocht ik het hersenhuis, een plek waar je brein met je gevoelens speelt en waar je kunt ervaren hoe krachtig de beelden van een VR bril op jouw innerlijk inwerken. 

Een mooie ervaring die laat zien hoe er een directe verbinding is tussen wat we zien of denken  en hoe onze innerlijke wereld daar op reageert. 

Een Virtuele Speeltuin voor Je Geest

Stap binnen in de wereld van de virtuele realiteit, waar beelden en geluiden je uitnodigen om de reactie van je innerlijke wereld te ontdekken. Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel je innerlijke systeem reageert op deze visuele prikkels. Net zoals in het echte leven onze gedachten en overtuigingen ons gedrag sturen, hebben de beelden in de VR reality een directe impact op ons innerlijk.

De Macht van Gedachten: De Reactie van ons Innerlijk

Onze gedachten en overtuigingen spelen een cruciale rol in hoe we de wereld ervaren en reageren op verschillende situaties. Denk aan de impact van geloven dat je niet goed genoeg bent, of de angst om controle te verliezen. Het Hersenhuis onthult hoe zulke overtuigingen ons innerlijk raken en ons gespannen kunnen maken.

Gratis kennismaken Leerprogramma Loslaten

Invloed van Beelden op onze Overtuigingen en Gedrag

Overtuigingen, gevormd door ervaringen en de conclusies die we daaruit trekken, hebben grote invloed op ons gedrag. Een negatieve ervaring, zoals gebeten worden door een hond, kan leiden tot de overtuiging dat alle honden gevaarlijk zijn. Hoewel dit niet noodzakelijk waar is, kan deze overtuiging ons gedrag sterk beïnvloeden en ons slachtoffer maken van onze eigen denkbeelden. 

Hoe Kunnen We Ons Innerlijk Beïnvloeden en Transformeren?

Het goede nieuws is dat we de macht hebben om de invloed van onze gedachten en overtuigingen op ons innerlijk te veranderen. Door bewustwording van onze gedachtepatronen en onderliggende overtuigingen, kunnen we beginnen met het proces van loslaten. Dit stelt ons in staat om onze innerlijke wereld te transformeren naar een staat van innerlijke rust, ontspanning, en vertrouwen.

Conclusie: Jouw Pad naar Innerlijke Transformatie

Door je bewust te worden van de spelletjes die het brein met ons speelt, kun je de regie terug nemen over je gedachten en overtuigingen. Het stelt je in staat om deze los te laten waardoor je niet langer hier het slachtoffer van bent. 

Groet,

Gerrit

Categorieën