Een ervaren coach die vlot tot de kern komt
Jij en jezelf
Jij en jezelf
1 min

Wel voor die ene....!

1 min

De Kracht van Kleine Gebaren: Loslaten en Impact Maken op Individueel Niveau

Tijdens een strandwandeling op het prachtige Terschelling met een klant, deelden we verhalen en ervaringen die ons raakten. Een bijzonder verhaal dat naar boven kwam, illustreert op perfecte wijze de impact van kleine gebaren in het grote geheel van het leven. Het gaat over een grootvader en zijn kleinzoon, die tijdens hun wandeling over het strand een waardevolle les leerden over betekenis, invloed en het belang van loslaten.

Een Les op het Strand

Terwijl ze langs de waterlijn liepen, stuitten ze op duizenden kleine krabbetjes die op het zand aangespoeld waren. De grootvader, zonder aarzelen, begon ze een voor een voorzichtig op te rapen en terug te gooien in de zee. De kleinzoon, verward door deze handeling, vroeg waarom zijn opa dit deed gezien de overweldigende hoeveelheid krabbetjes die nog op het strand lagen. Het antwoord van de grootvader was eenvoudig maar krachtig: "Voor deze ene wel!"

Loslaten van het 'Grote Plaatje'

Dit verhaal leert ons de waarde van loslaten van het idee dat onze acties alleen zinvol zijn als ze een grote, zichtbare impact hebben. Het herinnert ons eraan dat elke handeling, hoe klein ook, een wereld van verschil kan maken voor een individu. Dit perspectief van loslaten en focussen op het moment en de individuele actie, kan ons bevrijden van de verlamming die vaak gepaard gaat met het overweldigende 'grote plaatje'.

De Impact van Kleine Gebaren

De boodschap van de grootvader onderstreept dat we niet moeten onderschatten hoe onze kleine gebaren van vriendelijkheid, zorg en actie een diepe impact kunnen hebben. Of het nu gaat om het helpen van een enkele persoon, het maken van een klein verschil in onze gemeenschap, of zelfs het terug in zee gooien van een aangespoelde krab, elk gebaar telt.

Loslaten en Actie Ondernemen

Dit verhaal nodigt ons uit om los te laten van onze twijfels over de omvang van onze impact en om actie te ondernemen waar we kunnen. Het moedigt ons aan om te geloven in de kracht van individuele bijdragen en om door te gaan met het maken van positieve veranderingen, hoe klein deze ook mogen lijken.

De boodschap van de grootvader aan zijn kleinzoon op dat strand van Terschelling biedt ons een krachtige herinnering: elke actie heeft betekenis, en we hebben de macht om positieve veranderingen te bewerkstelligen, één kleine stap tegelijk.

Hoe kun jij vandaag beginnen met het maken van kleine gebaren die een grote impact hebben op de mensen om je heen?

Welk verschil wil jij maken, zelfs als het voor 'slechts één' is?

Groet,

Gerrit

Categorieën