Ben je altijd zo geweest?
Jij en jouw keuzes
Jij en jouw keuzes
1 min

Ben je altijd zo geweest?

1 min

Van Schaduw naar Licht: Een Reis van Transformatie

Tijdens een recente lezing werd mij, tot mijn verrassing, gevraagd of ik altijd de persoon ben geweest die ik nu voor het publiek sta: opgewekt, positief, en vol leven. Het antwoord is een resoluut nee. Mijn pad naar deze staat van zijn was allesbehalve rechtlijnig. Het was een reis van diepe dalen naar de pieken van persoonlijke groei en zelfontdekking.

De Ommekeer

Er was een tijd in mijn leven, specifiek in mijn mid-twenties, waarin duisternis mijn constante metgezel was. Een depressie die me tot aan de rand van de afgrond bracht, zette me vast in een schijnbaar eindeloze nacht van wanhoop. De verandering kwam door de wijze woorden van een mentor, wiens inzichten ik ontdekte via audiocassettes - een nostalgische herinnering aan hoe we vroeger kennis vergaarden.

Een Cruciale Keuze

Eén zin bleef me bij: "You always have a choice!" Deze eenvoudige maar krachtige boodschap werd het zaad van mijn transformatie. Het zette me aan het denken en leidde tot twee fundamentele vragen die mijn leven zouden veranderen: Wil ik zo doorgaan? Ben ik bereid om te werken aan een positievere toekomst voor mezelf?

Het Pad van Zelfontwikkeling

Ik koos voor het pad van zelfverbetering, een keuze die mijn leven voorgoed zou veranderen. Deze beslissing betekende niet dat ik plotseling controle had over elke situatie die op mijn pad kwam, maar wel dat ik controle had over hoe ik op deze situaties zou reageren. Het leerde me dat ondanks tegenslagen, er altijd ruimte is voor een positieve invalshoek.

Gratis kennismaking Loslaten

Kiezen voor positiviteit

Elke dag maak ik nu bewust de keuze om het leven met een positieve instelling te benaderen. Deze keuze is een daad van moed, een affirmatie dat ongeacht de uitdagingen, ik de regie in handen heb over mijn perceptie en reactie.

Sta jij op een kruispunt in je leven? 

Ben je bereid om de stap te zetten naar een meer vervuld, positief bestaan?

De reis van persoonlijke transformatie begint met het besef dat we altijd een keuze hebben. Het is nooit te laat om te kiezen voor het licht, om te besluiten dat ongeacht de duisternis van gisteren, vandaag een dag is van nieuwe mogelijkheden en hoop. 

Je hebt altijd een keuze, en zonder te kiezen, blijf je in het oude hangen.

Groet,

Gerrit

Klik hier om wekelijks een inspirerende blog in je mailbox te krijgen

Categorieën