In wiens handen
Jij en jouw keuzes
Jij en jouw keuzes
1 min

In wiens handen

1 min

In Wiens Handen Liggen Onze Keuzes?

Inspirerende verhalen hebben vaak een diepere betekenis, en het verhaal van de heilige man uit het bergdorp is daar een prachtig voorbeeld van. Het vertelt niet alleen over de wijsheid van de heilige, maar ook over de essentie van keuzes maken in ons eigen leven.

In wie zijn handen?

Een groep jongemannen daagt de heilige uit om een vraag te beantwoorden waar hij geen antwoord op kan geven. Ze verbergen een vogeltje in hun handen en vragen de heilige wat ze vasthouden. Als hij 'een vogel' zegt, willen ze hem vragen of de vogel levend of dood is. Maar de heilige, met zijn diepe begrip van het leven, weigert deze vraag te beantwoorden. Waarom? Omdat de heilige begrijpt dat het antwoord op die vraag niet in zijn handen ligt, maar in de handen van de jongen die het vogeltje vasthoudt.

Keuzevrijheid

Dit verhaal weerspiegelt de realiteit van ons eigen leven. Net zoals de jongen de keuze had om het vogeltje levend of dood te laten zijn, hebben ook wij de kracht om onze eigen keuzes te maken. In elke situatie, hoe uitdagend ook, hebben we de mogelijkheid om te kiezen hoe we reageren.

De heilige herinnert ons eraan dat we niet machteloos zijn in het gezicht van onze omstandigheden. We hebben altijd de vrijheid om te kiezen hoe we willen handelen. Ja, het leven kan ons verrassen met onverwachte wendingen en uitdagingen, maar zelfs in die momenten hebben we nog steeds de vrijheid om onze reactie te bepalen.

In jouw handen

Dus laten we, net als de jongen in het verhaal, niet vergeten dat de keuzes die we maken in onze eigen handen liggen. Laten we bewust zijn van onze vermogens en verantwoordelijkheden, en laten we streven naar keuzes die ons en anderen ten goede komen.

Laat dit verhaal een herinnering zijn dat we, ongeacht de omstandigheden, altijd de kracht hebben om te kiezen hoe we ons leven leiden.

Groet,

Gerrit

Categorieën