De last van goedkeuring zoeken
Jij en Loslaten
Jij en Loslaten
2 min

De last van goedkeuring zoeken

2 min

Loslaten van het steeds zoeken naar Goedkeuring

De zoektocht naar het steeds goedkeuring zoeken van anderen is een route die veel stress en spanning veroorzaakt. Het is een route die je meer kost dan oplevert. 

Maar heb je er weleens bij stilgestaan wat er gebeurt als je die behoefte aan goedkeuring loslaat? 

Hoe zou jij je dan voelen?

De Last van Goedkeuring Zoeken

Het steeds weer streven naar de goedkeuring van anderen is een eindeloze bron van onrust, stress en spanningen. Het leidt ons bij onszelf vandaan omdat we dit doen vanwege de angst om afgewezen te worden. Het is een vermoeiende en oneindige cyclus die ons steeds verder verwijdert van wie wij echt zijn. Je laat je beste vriend(in)(die je zelf bent)in de steek.

Het Belang van Loslaten

Vrijheid van Externe Oordelen

Loslaten van de behoefte aan goedkeuring van anderen is bevrijdend. Het betekent dat je de meningen en oordelen van anderen naast je neerlegt en erkent dat jouw waarde niet afhangt van een externe bevestiging. Alhoewel een compliment krijgen altijd welkom is:)

Het proces van loslaten van de behoefte aan goedkeuring maakt je vrij van  stress en opent de deur naar jezelf. Het is een bevrijdende ervaring om te ontdekken dat je niet langer gegijzeld hoeft te worden door de behoefte aan waardering.

Ontdek hoe Loslaten jou een plezieriger leven kan geven

Vasthouden aan Wie Je Echt Bent

De Kracht van Zelfkennis en Zelfacceptatie

Als je leert om de behoefte aan goedkeuring los te laten, is het natuurlijk ook belangrijk om vast te houden aan onze eigen identiteit en waarden. Dit vraagt om een proces van zelfreflectie. Vasthouden aan wie we echt zijn, geeft je een prachtige basis van innerlijke rust, ontspanning en vertrouwen. Het is een basis waar je vrij bent van de stress en spanning die komen kijken bij het voortdurend zoeken naar goedkeuring.

Loslaten en Vasthouden

De kunst van loslaten en vasthouden vereist een keuze van jezelf om de maskers af te zetten die de behoefte aan goedkeuring met zich meedraagt. Het is een keuze die je naar persoonlijke vrijheid leidt, waar stress en spanning om te willen voldoen plaatsmaken  voor innerlijke rust, vertrouwen en ontspanning. 

Gratis kennismaking Loslaten

Dus…

Wie ben jij als niemand kijkt?

Het antwoord op deze vraag onthult de essentie van jouw ware zelf. 

Door de behoefte aan goedkeuring los te laten en vast te houden aan je wie je echt bent, krijg jij een leven van voldoening en vrij zijn van onnodige stress terug. 

Groet,

Gerrit

Klik hier om wekelijks een inspirerende blog in je mailbox te krijgen

Categorieën