Als
Jij en jezelf
Jij en jezelf
1 min

Als ik voldoende vertrouwen heb

1 min

Doorzettingsvermogen: De Sleutel tot het Overwinnen van Uitdagingen

Midden in de training, terwijl hagelstenen als ijskoude naalden onze gezichten geselden, gevolgd door genadeloze regenbuien die ons tot op het bot doorweekten, bleef onze vastberadenheid. We waren doorweekt, maar onverschrokken, vastberaden om onze training voort te zetten zonder een spoor van klagen. Onze ogen waren gericht op het doel: de elfstedenroeitocht roeien op 7 mei voltooien met een mooie tijd. Geen weersomstandigheid, hoe hevig ook, kon ons van dit doel afbrengen. Dit moment van doorzettingsvermogen en focus weerspiegelt een universele waarheid over het nastreven van doelen, ongeacht de obstakels die we tegenkomen.

De Metafoor van Weersomstandigheden

Net zoals de onverwachte hagel en regen tijdens onze training, staan we in het leven vaak voor uitdagingen die onze plannen en ambities bedreigen. Deze 'weersomstandigheden' kunnen de vorm aannemen van twijfels, angsten, of beperkende overtuigingen die zeggen: "Als ik dit heb, dan kan ik dat doen..." Deze mentale obstakels zijn als regen- en hagelbuien die onze vooruitgang proberen te hinderen.

De Val van het 'Als'-Denken

Het 'als'-denken houdt ons gevangen in een toekomst die altijd net buiten bereik lijkt te liggen. "Als ik meer zelfvertrouwen heb, dan...", "Als ik meer kennis heb, dan...", "Als de kinderen ouder zijn, dan..." – dit zijn de mentale hagelstenen die ons ervan weerhouden om actie te ondernemen en onze doelen na te streven.

Focus Herwinnen

Het is cruciaal om ons bewust te worden van deze mentale weersomstandigheden en onze focus terug te brengen naar het hier en nu, naar onze doelen en de stappen die we kunnen zetten om deze te bereiken. Net als tijdens de roeitraining, waarbij we ons niet lieten afleiden door de hagel en regen, moeten we leren om onze persoonlijke 'weersomstandigheden' te trotseren met vastberadenheid en focus.

Ben jij klaar om de 'als'-momenten in jouw leven te trotseren en je doelen met open armen te verwelkomen?

Het overwinnen van mentale obstakels vereist dat we onszelf losmaken van het 'als'-denken en ons richten op concrete acties. Door ons niet te laten afleiden door de stormen die op ons pad komen, kunnen we ontdekken dat de voldoening van het bereiken van onze doelen veel duurzamer is dan de tijdelijke ongemakken van de uitdagingen die we onderweg tegenkomen.

Groet,

Gerrit

Categorieën