Schoon jij de boel ook weleens op?
Jij en Loslaten
Jij en Loslaten
1 min

Schoon jij de boel ook weleens op?

1 min

Opruimen voor een frisse start: Jouw persoonlijke reset

Ken je dat gevoel wanneer je een nieuwe laptop hebt, hoe alles zo snel en soepel werkt? In het begin is alles perfect. Maar na een tijdje, wanneer je er meer programma’s op zet, begint hij langzamer te worden. Net als een laptop die vol raakt met bestanden en trager werkt, kunnen wij ook 'vol' raken met oude gedachten en gewoontes die ons zwaar maken.

Formatteren van je interne ‘harde schijf’

Wanneer mijn laptop traag wordt, formatteer ik de harde schijf. Dit betekent dat ik alles eraf haal en opnieuw begin. Alles wordt weer snel en werkt goed, omdat ik alleen terugzet wat echt nodig is. Dit idee gebruik ik ook voor mezelf, niet met een computer, maar met mijn eigen gedachten en gevoelens.

Welke ideeen sleep jij met je mee?

Soms voelen we ons vastzitten of zwaar door dingen die we hebben meegemaakt of door oude manieren van denken. Net zoals bij de laptop, kan het helpen om alles eens goed op te ruimen. Ik vraag me dan af: welke oude ideeën sleep ik mee die me niet meer helpen? Door over zulke vragen na te denken, kan ik oude ‘bestanden’ in mijn hoofd vinden die ik niet meer nodig heb en loslaten.

Geeft ruimte en vrijheid

Dit opruimen geeft een heerlijk gevoel van ruimte en vrijheid. Alsof je een zware rugzak afdoet die je te lang hebt gedragen. Het maakt dat ik me lichter voel en weer nieuwe energie heb om de dingen te doen die ik echt wil doen.

Loslaten maakt je leven aangenamer

Misschien klinkt het vreemd, maar je kunt echt veel leren van hoe een laptop werkt. Als je de moeite neemt om je eigen 'harde schijf' af en toe op te schonen, zul je merken dat je leven een stuk aangenamer wordt. Je hoeft geen expert te zijn om te beginnen met opruimen. Het belangrijkste is dat je bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken en te kiezen wat je los wilt laten.

Dus, waarom probeer je het niet eens?

Wat zou jij willen opruimen in je leven om weer fris en met nieuwe energie verder te gaan?

Groet,

Gerrit

Categorieën