Shoot, ik wil wel
Jij en vasthouden
Jij en vasthouden
1 min

Shoot, ik wil wel.

1 min

De Onzichtbare Handrem: Hoe Loslaten Ons Vooruit Helpt

Ken je dat gevoel? Die wens om vooruit te gaan, om je dromen na te jagen, maar het voelt alsof je vastzit. Je doet alles 'goed': je start, je geeft gas, je bent klaar om de wereld te veroveren, maar toch... beweeg je niet. Het is frustrerend, verwarrend en soms ronduit ontmoedigend. Het probleem? Een onzichtbare handrem houdt je tegen.

De Vergelijking met een Auto

Stel je voor, je zit in een auto, klaar om te vertrekken. Je hebt alles voorbereid, de motor draait, je bent klaar om gas te geven, maar je komt geen centimeter vooruit. De reden? De handrem is nog ingeschakeld. Dit scenario is een perfecte metafoor voor momenten in ons leven waarop we voelen dat iets ons tegenhoudt, zelfs als we niet precies kunnen benoemen wat het is.

Interne Blokkades Identificeren

Vaak zijn we ons niet bewust van de interne handremmen die onze vooruitgang belemmeren. Het kunnen diepgewortelde emoties zijn, zoals angst, woede, verdriet, of zelfs onverwerkte trauma's uit het verleden. Deze emoties fungeren als een rem op onze ontwikkeling en groei. Ze houden ons vast in een staat van stagnatie, ondanks onze diepe wens om vooruit te gaan.

Het Proces van Loslaten

Loslaten is essentieel om de handrem in ons leven te verwijderen. Voor mij was woede de rem die me tegenhield. Onder die woede lag een diep verdriet verborgen. Het was pas toen ik deze emoties onder ogen zag en verwerkte, dat ik de handrem kon loslaten en weer beweging in mijn leven bracht.

Vrijheid Vinden in Loslaten

Het proces van loslaten is bevrijdend. Het stelt ons in staat om vooruit te komen, om onze dromen en doelen na te streven met een hernieuwde energie en focus. Door de emotionele handremmen te identificeren en los te laten, openen we de weg naar persoonlijke groei en vervulling.

Welke 'handrem' houdt jou tegen? 

Ben je klaar om die diepere emoties te verkennen en los te laten, zodat je vrij kunt bewegen richting je doelen en dromen?

Groet,

Gerrit

Categorieën