Beren en Flamingo s
Jij en aannames
Jij en aannames
1 min

Beren en Flamingo's

1 min

De Kunst van het Kijken: Beren en Flamingo's

In onze dagelijkse leven dragen we allemaal een symbolische bril, die gekleurd worden door onze gedachten en overtuigingen. Sommigen van ons hebben een bril vol beren, terwijl anderen liever door de wereld turen met een bril met flamingo's.

Beperkingen en obstakels

De berenbril staat voor angst en terughoudendheid. Mensen die deze bril dragen, zien voornamelijk beperkingen en obstakels. "Dat kan ik niet," "Zo ben ik nu eenmaal," zijn zinnen die door hun hoofd galmen. Ze voelen zich veilig in het verleden en vermijden risico's die buiten hun comfortzone liggen.

Opitmisme en mogelijkheden

Daartegenover staat de flamingobril, die gekenmerkt wordt door optimisme en vastberadenheid. Mensen met deze bril zien mogelijkheden waar anderen belemmeringen zien. Ze dromen groot, handelen met moed en weigeren zich te laten tegenhouden door tegenslagen. Hun optimisme werkt aanstekelijk en inspireert anderen om ook de wereld door een positieve lens te bekijken.

Kunnen kiezen

Stel je voor dat we elke dag bewust kunnen kiezen welke bril we opzetten: de berenbril of de flamingobril. Het antwoord op die vraag kan een grote invloed hebben op hoe we de dag ervaren en hoe we omgaan met de uitdagingen die op ons pad komen.

Inspiratie

Laten we vaker de flamingobril opzetten, vol optimisme, vastberadenheid en de bereidheid om te dromen en te handelen. Op die manier kunnen we niet alleen onszelf, maar ook anderen inspireren en aanmoedigen om het beste uit het leven te halen.

Loslaten: een aanvullende gedachte

Een belangrijk aspect van het leven met een flamingobril is het vermogen om los te laten. Loslaten van angst, twijfel en negatieve gedachten opent de deur naar een wereld vol mogelijkheden en groei. Soms is het moeilijk om vast te houden aan optimisme en vastberadenheid wanneer we geconfronteerd worden met tegenslagen, maar net zoals de flamingo die zijn veren laat dansen in de wind, kunnen we leren om mee te bewegen met de stroom van het leven.

Ruimte voor nieuwe mogelijkheden

Door los te laten, creëren we ruimte voor nieuwe kansen en avonturen. We bevrijden onszelf van de last van het verleden en geven onszelf de kans om te groeien en te bloeien. Dus laten we, naast het kiezen voor de flamingobril, ook oefenen in het loslaten van datgene wat ons tegenhoudt om volledig te stralen.

Heb 'n mooie dag.

Groet,

Gerrit.

Categorieën